Suggestionsterapi försöker man hitta ett sätt att lösa sitt problem

                                   

Det hypnotiska tillståndet gör personen bättre att kunna bemöta

förslagen. Därför kan hypnoterapi hjälpa vissa människor att

ändra vissa beteenden, såsom att sluta röka eller nagelbitning.

Det kan också hjälpa människor att förändra uppfattningar och

upplevelser, och är särskilt användbar vid behandling av smärta.

Med Suggestions (förslags) terapi eller hypnoterapi försöker vi

åtgärda en persons undermedvetna, med hjälp av kraften i

förslaget  för positiv förändring.

En hypnosterapeut använder hypnos för att

ge relevant, positiva förslag för att hjälpa en

individ att åstadkomma den förändring de

önskar.

Hypnoterapi är inte samma sak som viloläge

(klienten kommer fortfarande att ha

medvetenhet och kontroll)

Det är viktigt att den enskilde känner sig helt bekväm med sin terapeut. Hypnos är ett annat tillstånd av medvetande från att vara vaken eller sova, och många människor jämför den djupa, avslappnade tillståndet av hypnos för att dagdrömma

Förändrad medvetenhet har erkänts i tusentals år, och hypnos är allmänt accepterat som en positiv psykologisk terapi för att få tillgång till vår inre potential. Hypnoterapi kan generellt bidra med känslomässiga problem som en individ har svårt att hitta och klara av. Och vissa fysiska problem kan också behandlas effektivt med hypnos, som sömnlöshet. Men det är viktigt för en individ att rådgöra med sin läkare innan denne kommer till hypnosterapeuten, om de lider av klinisk depression, epilepsi eller schizofreni.

Hypnosterapeuten kombinera ofta hypnos med en annan psykoterapi och teknik för att gynna enskilda personer. De tekniker som används beror på problemet som individen söker hjälp för. Det finns olika typer av hypnoterapi:

Hypnoterapi innebär att terapeuten ger klientens undermedvetna en serie av "förslag".

Dessa förslag kan hjälpa klienten att hitta ett annat sätt att lösa sitt problem på eller att göra det lättare för något de vill göra (t.ex. att tala inför publik) eller lättare att sluta göra något de inte vill göra (t.ex. rökning).

Hypnoterapi används ofta när det inte finns någon grundorsak som måste behandlas, eller när det finns tidsbegränsningar (t.ex. en person som vill ta itu med en flygrädsla).

Hypnoterapi är ofta som en kortsiktig behandling jämfört med andra typer av terapi..

 

"Omdöme"

Helt otroligt! Det gick hur bra som helst ;-) Såååå himla skönt! Det hände ett par gånger att jag kände mig lite obekväm, men då kämpade jag emot och tänkte lugn och frid....och det funkade! ;-) En kompis som var där är helt hysteriskt rädd för ormar, kan t.o.m inte se dem på TV. Hon var superintresserad att träffa dig.   Må så gott!  // Marika ( fd ormfobiker)