Gå tillbaka till det förflutna för att finna läkning

                

TLT ( Tidigare liv terapi) eller Regressionsterapi  innebär att man gå tillbaka till en persons förflutna för att finna läkning eller att hitta orsaker till nuvarande beteende och mönster tänkande.

Kanske är du en av de människor som tycker att det är onödigt att "gräva runt i det förflutna". I många fall skulle det vara helt rätt. Men väldigt ofta är det en sak som kommer att medföra de mest bestående läkning, eftersom vi helt enkelt bär ärr av vårt förflutna med oss, tills de behandlas.

Terapeuten kommer att gräva runt i klientsen tidigare liv, för att hitta roten till deras problem. Denna information behandlas sedan vid en kognitiv (medveten) nivå. Förhoppningsvis kan klienten så småningom kunna gå vidare med en mer positiv syn. Det råder ingen tvekan om att man kan läka med denna metod.

En sak som psykoterapi kan göra, , är dock att hitta de minnen som har begravt djupt i psyket och som inte längre är ihågkommen av klienten. Det undermedvetna skyddar oss på många sätt. För det första kommer det att skydda oss genom att begrava en smärtsam upplevelse, så att det minnet inte orsakar en medveten smärta längre. För det andra, så skyddar det oss genom att hjälpa oss att undvika att bli sårad på samma sätt igen. Ett problem uppstår när denna "undvikelse" inte längre är lämpligt, och hindrar oss från att leva ett helt och sunt liv, eller från att ha uppfyllt relationer.

Med regressionsterapi, kan klienten som är avslappnad och i en helt säker miljö, komma åt roten till deras nuvarande problem. Tänk dig att ha en liten flisa i en öm del av din kropp. Tänk dig nu att den splittras och ignoreras och lämnas att gro. Så småningom finns det en stor smittade området. Du kan behandla det området så mycket du vill, men tills den ursprungliga lilla felande flisan tas bort, kommer det aldrig att bli en fullständig läkning. Regressionsterapi tillåter oss att gå direkt till den lilla flisan, utan att smärtsamt gräva runt den. Till skillnad från psykoterapi, behöver vi inte spendera år för att gräva efter de bakomliggande orsakerna. Vi ber det undermedvetna att visa oss, och det är oftast en omedelbar läkning.

Vi använder vissa "avståndstagande" tekniker för att förhindra att klienten upplever trauma om sina erfarenheter, det kan visa sig vara alltför smärtsamt. Kunden betraktar händelsen som om det hände någon annan. Tanken är inte att uppleva händelsen igen. Hela poängen med behandlingen är att förstå, inte för att återuppleva traumat.

Även om det är sant att vi ofta förtränger mycket smärtsamma minnen, tycker jag ofta att den relevanta "flisan" orsakar smärta och stoppar en person från att vara "hel" är ganska små. Det är reaktionen på dem som orsakade det variga problemet.

Past Life Regression - Tidigare liv

Past Life Regression (PLR) har använts för att avslöja minnen från andra tider och platser för att lösa eller läka känslomässiga problem och fysiska problem som överförts till denna livstid. När du flyttar från liv till liv så har du har möjlighet att förstå beteendemönster och aspekter av relationer som återkommer gång på gång. Genom att avslöja källan till dessa frågor, kan läkningen påbörjas.

Oavsett om du tror på tidigare liv eller ej, så finns det ett högre syfte i regressionsterapi, och det är att komma i kontakt med din egen ande, eller inre kärna, där det finns ett typsnitt av högre visdom som bara vill göra det allra bästa för dig . Det är den ena delen av dig som är helt ren, och den del av dig som du längtar efter att återvända till.från det förflutna. Andra tror att vi av någon oförklarlig anledning, under det undermedvetna tillståndet, kan få upp en mycket levande och detaljerade leverne av en person i från det förflutna, Som ett sätt att hjälpa en klient att lösa en känslomässig eller fysisk fråga.
Vad svårare att förstå är, där människor tydligt har pratat på ett främmande språk (vilket de inte har studerat) eller där de i detalj beskrivit ett liv av en person som senare spåras, och där det inte finns någon uppenbar koppling.

Sessionen tar en avslappnande klient, ner i hypnos med visualiseringar. Som sen tar dig tillbaka för att möta ett tidigare liv. Vanligtvis kommer man att vara inriktad på att titta runt i ditt hem i det livet. Och även i den stad eller by där man lever. Du kan  föras till den punkt , innan ditt tidigare liv och död. och sedan efter sin död, går man igenom en process, av att släppa taget.

Sällan har en klient en ledsen eller ett störande tidigare liv, och det som händer i sessionen kan försiktigt stoppas på begäran av klienten. Människor kan ha mer än ett tidigare liv och ibland kan tidigare liv vara av motsatt könet, från hundratals år sedan eller från utlandet.